den som börjat har bara gjort hälften.

Jag vet inte ens vart jag ska börja. Min tanke var att jag skulle börja blogga redan efter de första dagarna här men har istället blivit status uppdateringar och bilder på facebook. Men nu har jag äntligen lyckats fixa internet till lägenheten, en ny blogg och fått hjälp av min kära flatmate Anders till att redigera iordning den!

 

Jag och Felicia har på tisdag varit i Australien i 6 veckor, känns som så mycket längre! Vi bor i en 3a precis vid Bondi Beach sedan 5 veckor tillbaka. Vi betalar 220 dollar i veckan per person, så visst det är ganska dyrt men vi bor också precis vid stranden och hade inte riktigt tid att hoppas på turen till något billigare då alla letade boende inför sommaren, jul och nyår. Första veckan hade vi iaf turen att bo själva i lägenheten och i två veckor bodde Florens och Sebastian, två bröder ifrån Holland, med oss, men dom blev tyvärr tvungna att åka hem då deras pappa gick bort. En riktigt hemsk upplevelse som ingen bör behöva uppleva! Vi bodde själva igen och efter ca en halv vecka flyttade Anders och Alex ifrån Umeå in. Vi stortrivs och trots att vi hade sjukt trevligt med Florens, Seb och alla deras engelska killkompisar, som vi fortfarande hänger med, så kunde vi inte ha det bättre!

 

Julhelgen är över och nu inväntas nyårsafton! Vi ordnade långbord här hemma på julafton ihop med våra svenska grannar, därav två är ifrån Katrineholm. Världen är bra liten! Vi var på Ikea i måndags och handlade en massa svensk julmat. Vi hittade bl a sill, pepparkaksdeg, köttbullar, knäckebröd, glögg, lax, och såklart älskade marabou choklad! Resten av maten handlade vi i affären men vi lyckades få ihop en janssons frestelse, prinskorvar och såklart julskinkan också! Grabbarna var även duktiga o bakade ihop lussekatter och knäck...allt var så lyckat! Det blev en riktigt stor fest och framåt morgonen satte jag mig vid datorn för att skypa med la familia....var nog inte så lyckat då jag var väääldigt onykter!!! Men men, jag fick tydligen ett Wii spel, som jag iof har en känsla av att dom köpte bara för att kunna spela själva och inte för min skull :) Men tack ändå mina kära syskon!!! Mamma, pappa, morfar och tant Barbro gav mig pengar så tänkte nog försöka hitta en nyårs outfit för dom pengarna och spara resten till en dykarkurs eller något annat spännande! På nyårsafton har vi förresten skaffat oss biljetter till David Guetta som spelar här på Bondi Beach. Vi blir 7 st tjejer som ska gå dit ihop, killarna har inte riktigt bestämt sig ännu men det verkar som endel vill in och se fyrverkerierna vid Harbour Bridge och Operahuset (vilket hade varit riktigt coolt att se om man inte måste vara där redan från kl 12-13 på dagen pga så mycket folk) men det får bli nästa gång för mig :) Australien firar jul här den 25e dec så efter en riktigt lååång sömn så gick vi ner mot stranden där det var fullt med folk som satt i bikini, badshorts o tomteluvor och festade! Det var en typisk festivalkänsla med bra house musik som dunkade, mycket folk och en massa tomteluvor överallt! Riktigt kul att uppleva! Vi gick sedan hem och hade lite fest hos grannen men det tog inte lång tid innan vi åter igen befann oss på gräset med engelsmännen och Felicia med en hög irländare! En lugn men riktigt trevlig australiensk julafton!

 

Idag, söndag blev en riktig slappar dag då inte mycket blev gjort mer än lite städning här hemma och Titanic som gick på tv på kvällen. Det är lov att ha dom dagarna också! Imorgon ska vi ta oss in till Sydney för att gå på Taronga Zoo och Sydney Aquarium. Uppdaterar med bilder imorgon förhoppningsvis då jag måste samla in bilderna ifrån allas kameror först! Min skit kamera (som passade perfekt för att ha med sig ut) har förresten gått sönder och min mobil har ingen touch funktion kvar så jag kan inte skicka sms. Tur att jag har en till kamera med mig, och med mobilen så får jag i värsta fall bara köpa mig en skit mobil här nere! Nu ska jag krypa ner för att få lite sömn inför morgondagens aktiviteter!

 

 

Talk to u soon!

xxx