thailand nästa!

Yes, nu har jag bokat biljett över till Thailand i 3 veckor. Åker på måndag och kommer tillbaka den 22a februari. Jag hade ju turen i att ha en så snäll syster som gärna bjöd mig på biljetten så att jag kunde komma dit och möta henne, min bror, kusin och alla vännerna från hemma som kommer att vara där. Ska bli riktigt kul! Flisan kommer stanna kvar här tills vårat lägenhetskontrakt går ut och sedan vänta kvar de sista dagarna tills jag kommer tillbaka! Då är tanken att vi ska fara och jobba på någon farm eller med fruktplockning i ca 1,5 månad för att kunna åka över till Bali i några veckor i april. Varken jag eller Flisan har varit där och vi har träffat en massa människor som rekommenderat det och dt kostar inte alls mycket att åka dit + att det är billigt där :)

Igår var det australia day (australiens nationaldag) vilket innebar en massa fest, mycket folk och tävlingar på stranden. Jag och Ebba bestämde oss för att stanna här i Bondi o fira medans de andra drog in till city och hängde i Hyde Park till en massa olika konserter osv. Jag och Ebba satte oss ute i gräset och drack breezer och njöt av utsikten av tusen människor på stranden. Det var även sommarens varmaste dag igår, 36 grader här i Sydney så man fick hålla sig i skuggan om man inte ville svettas bort! Dom hade en massa olika tävlingar på stranden, bl a tävlar alla stränder om vem som kan ha flest upplåsbara flipflops i vattnet och jag tror Bondi hade 2000 st som folk flöt runt på. Helikoptrar flög runt och fotade detta och badvakterna hade fullt upp med att hålla koll på allt folk som drack och badade och tydligen var det massa olyckor. Kvällen avslutades med fest inne hos grannen, en sen utgång och innan vi gick och la oss la vi oss på gräset och lyssnade på musik och kollade på stjärnorna! Underbart!
Bilder kommer senare...

Idag kan jag helt ärligt påstå att inget vettigt har blivit gjort, har kollat på film efter film och skypat med min bror och kusin! Hahaa Carl kan ju vara allt för rolig ibland :)

I fredags åkte jag, Nicole och Flisan in till city och hade planerat att gå på zoo men eftersom vi kom iväg lite för sent så skippade vi det och gick istället o köpte öl/breezer och satte oss i botaniska trädgården med varsin macka och njöt av vädret och en fin utsikt. Senare på kvällen mötte vi upp Anders, Alex, Daniel och Ida och gick till en fin restaurang vid darling harbour där jag för första gången åt känguru!!!! Riktigt gott kött men pga någon konstig mandarin lag så var den väldigt söt. Daniel provade på krokodil och jag fick även provsmaka, mycket gott! Blev en vinflaska och några drinkar innan vi tog bussen hem runt midnatt och for hem för lite sömn!
Sydney Tower



Vi möttes av ett band som spelade riktigt bra musik - video finns!



Flisan och Nicole!



Myyys



Me



Min känguru!



Darling Harbour by night



Alla - utom Alex



Love



21-01-11

På lördagen blev det utgång i city på The Gaff med Ida, Flisan och Daniel. Har tyvärr inga bilder därifrån men vi hade riktigt roligt...Jag och Ida blev kvar till sist och kom inte hem förrän halv 6 på morgonen. Vi mötte en irländare, två broder, en skum kille som började ta en massa bilder på mig och en annan australiensk tjej vi hade träffat på. Jag höll t om på att ramla rakt ner på dansgolvet då jag missade ett trappsteg och flög ner på dansgolvet och hela min drink hälldes över någon annan - oj! Blev även ett fyllesamtal med SNSB som var i Jönköping och spelade! Galna gubbar + en eller två pojkar! :)

Annars har hela den här veckan mest bestått utav solning och mycket movienights! Imorgon har jag och Flisan planer på att åka in till city igen och försöka oss på någon turistattraktion, får se vad det blir till. Detta blir min sista helg i Bondi på ett tag så vi får se vad helgen bjuder på...måste ju packa ihop allt också, hur det nu ska gå? Wish me luck! Nu ska jag krypa ner i sängen o försöka få lite sömn!

Skickar en hälsning till mamma o tjejerna som är uppe i Sälen och gör Tandådalen osäkert - hoppas ni har galet kul! Cia och Niklas - kom och möt mig i Thailand, saknar er massor och hade varit så kul om jag även fick kramas med er! Till thailandgänget - vi ses på tisdag runt 8 tiden, hoppas ni e vakna då :)
Och till er alla där hemma/ute i världen - hoppas ni har det bra!
Godnatt på er!
xxx



träningsvärk!

Ja, ni hörde rätt! Som säkert dom flesta såg så la jag ut en statusuppdatering på facebook där jag utmanade mig själv med att göra x antal situps fram till sommaren beroende på hur många som gillade....det slutade med att jag skulle göra 140 situps fram till sommaren som var det högsta antalet, såklart!!!!

Nu har jag faktiskt varit duktig i 2 dar och varit ute och gått i 1 timme och gjort 120 situps med 4 olika övningar. Så idag, sitter jag med världens träningsvärk och önskar jag hade den mest vältränade kroppen! U wish! Jag tycker iaf att ni ska vara stolta över mig att jag försöker här borta!!! Ska försöka mig ut och gå senare tänkte jag.




Bondi Beach


I fredags var vi på stranden och njöt i några timmar, badade som ett barn i havet och här är det så mycket vågor att du måste verkligen ha koll på bikinin så att den sitter kvar!!! Undrar verkligen hur mkt bröst killarna får se per dag i vattnet ;) !!!! På eftermiddagen gick jag tillbaka till vodafone för att få en klarhet i vad som händer med min mobil. Dom kunde tyvärr inte låsa upp min mobil nu pga att deras kontor i Queensland är översvämmat så jag fick ett nytt simkort som jag kan använda i den telefonen. Nu går jag runt med två mobiler, men eftersom jag gett  det ena numret till alla så vill jag fortfarande ha kvar det och då måste jag bara ha slut på pengarna först så att jag kan byta över det numret till vodafone. Krånglig historia dt här men under kontroll! :)

Kvällen tillbringades inne hos grannen då jag, ebba, nicole och oliver bestämde oss för att gå ut. Vi drog till en nattklubb som heter Ivy. Där har dom flera olika våningar med olika dansgolv, ett lite finare ställe om du frågar mig...känner mig lite lost i stureplan ;) Kul kväll men dyra drinkar, lyckades såklart beställa den dyraste

mohjito´n för 19 dollar som jag såklart njöt av huuuur länge som helst!




Målade kvinnor på stranden




Oliver & jag




Ebba, jag & Oliver på bussen in till city




Jag & Oliver




Oli provar snus...slöseri med snus för min del!!!




Nicole (Ebbas tjejkompis från stureplan) & jag




Jag och min dyra mohjito




Från en spegel på Ivy...


Lördagen var menad för en myskväll, men tror ni den sluta så? Oh nej! Jag lyckades nämligen, efter mkt om och men, återförenas med min gamla klasskamrat Ida Ojala som också kommit till Australien. Vi pratade en massa gamla minnen och skrattade som aldrig förr. Flisan och grabbarna hade bestämt sig för en utgång (eftersom dom körde movienight på fredagen) så vi hakade till slut på den idén. Vi fick även ett överraskande finbesök utav en av våra vänner ifrån hostelet, nämligen Malin och hennes pojkvän + tjejkompis. Dom var bara förbi och sa hej men vi bestämde att vi skulle möta upp dom senare inne i city om vi lyckades komma dit. Tyvärr kom vi aldrig dit. Det blev en lååång förfest här hemma och sedan en utgång här i Bondi. Det slutade med att jag och Nicole var dom enda kvar på utestället till slut då några var inne i city, någon var på strandpromenad mitt i natten och några dansade galet runt soffbordet. Galen kväll! Jag och Nicole lyckades bli bjudna på drinkar hela kvällen och stannade tills dt stängde, klockan fyra på morgonen. Då lyckades vi även träffa några kanadensare som vi satt ute på gräset med till tidigt på morgonen och åt chips. Galen kväll, ja jag sa ju dt!

 

 

Söta Ida




Anders & jag




Jag och två kanadensare




Två kanadensare med chips




Världens godaste chips!

 

Söndagen - ja jag sov och sov och sov och sov! Lyckades dock ta mig ner till en restaurang här nedanför och njuta av världens godaste hamburgare! Vi snackar ”Tullin´s” hamburgare, för er som vet! Vi fixade även in Ida i vårat lilla kollektiv här nere!Daniel hade nämligen 2 sängar lediga i sin lägenhet så Ida har en säng där inne i iaf 2-3 veckor då en tjej är iväg på roadtrip. Välkommen Ida!

 

 

 

 

 

Tack vare denna galna helg, som jag nästan hade bestämt skulle bli en vit helg (bara nästan och som ni ser lyckades jag inte), så mådde jag skit i måndags. Jag låg i sängen hela dagen svettades och förs i omgångar och hade jätte ont i halsen. På kvällen lagade jag mat till mig och Felicia, fick bli en pasta rätt med skaldjur, och kollade på filmen The Proposal med Ida. Vi skrattade som tokar!

 

Tisdagen bestod av jobbsökande och panik över vad man ska göra när lägenhetskontraktet går ut den 15 feb. Vi har så många planer och man vet inte var man ska börja nu när dt är översvämning på så många ställen. Vi har pratat om att åka ner mot Melbourne men att stanna i Canberra och se lite utav dt och sedan jobba på en farm eller plocka frukt till konserten med Kings of Leon den 18 mars. Men, nu är biljetterna slut och jag vet inte alls hur vi ska göra! Jag är så sugen på o dra över till Thailand och Bali och hänga där ett tag nu när dt är säsong men kommer inte ha råd med det om jag ska se resten av Australien också. Kan man inte bara vinna på lotto? Jag och Flisan får ta och sätta oss ner och komma fram till en bra lösning helt enkelt, vi vill iaf samma saker med Australien så dt är ju skönt! Både hon och jag vill till Nya Zeeland och Bali iaf men dt beror helt på pengarna. Återkommer med info! På kvällen var jag, Ida och Flisan ute och gick/sprang i en timma längs strandpromenaden. Riktigt skönt var det!

 

Hör och häpna! Igår klev jag och Ida upp vid halv 9 och gick i en timma. Jag kände mig inte helt ok i halsen så vågade inte springa och ta i för mkt. När vi kom hem igen gjorde jag även 120 situps i 4 olika övningar. Blev en dusch och en lång frukost på det innan jag, Ida och Nicole åkte till Paddington (ligger mellan Bondi och city) där vi sökte jobb hela dagen. Lyckades hitta endel intressanta butiker där jag sökte. Jag och Nicole stannade även på vägen hem i Bondi Junction (köpcentrum) och åt, passade på att söka jobb där också när jag ändå var där! När vi kom hem la jag mig och läste i min bok Mötley Cruë som jag läser nu, riktigt bra bok! Jag vilade en stund och vaknade upp när Flisan kom hem ifrån jobbet (en halvtimma senare). Blev en lugn hemmakväll bestående av nudlar, ryggmassage och en hel del bok läsande.

Jag har dock sovit uselt inatt då jag hostat som en idiot och haft jätte svårt att sova, blev väckt av Oliver som kom och väckte oss inatt efter han varit ute på krogen och hade problem med att somna efter det eftersom jag började hosta igen.

Idag har jag inte så mycket planerat mer än att Ida ska klippa mig och att jag ska försöka komma på benen med min träning, måste bara göra något åt denna värk, får se om jag får till en liten tur iaf! Flisan var sugen på öl, så kanske skålar med henne istället. Imorgon har vi nämligen bestämt att vi ska åka in till Sydney och turista lite, gå på akvariet eller zoo´t tror jag och sedan framåt kvällen äta på en fin restaurang med våra sambos i Darling Harbour för dom pengarna som Anders tjejkompisar lämnade efter att dom fått sova här! Thanks tjejer ;) Ska bli en trevlig fredag!!!



 

Bild ifrån den runda jag brukar gå - på bild syns Elina!

 


Nu ska jag klippas!

So Long!

 

xxx

 

 



myspys!

Ikväll har varit en riktig myspyskväll! Lagade lite mat när Flisan kom hem och sedan kollade vi och Daniel på filmen "Into the wild". Bra film som handlar om en kille som reser runt i Amerika utan kontanter, kreditkort, mobil osv. Bör ses! Såhär såg min middag ut och för dig som vill se så dokumenterade jag allt steg för steg...
Du behöver:
- en tunn fisk som t ex flundra eller spättafilé
- salt, peppar, torkad chili,
- olja
- vanligt smör
- purjolök
- tomat
- potatis

1, Först smörade jag en bit aluminium folie och la på fisken.
Förbered även genom att sätta på ugnen på 200 grader.

2, Sedan kryddade jag med salt, peppar och torkad chili

3, Detta är bl a vad jag använde...

4, Jag skivade lite purjolök och tomatskivor och la på
5, Sedan virade jag ihop sidorna och klämde åt i mitten
6, Jag tog en potatis (en per person) och skivade den i ganska tunna skivor


7, Stekte dom och kryddade med samma kryddor som förut, salt peppar o chili



8, Fääärdig ! Jag stekte även några morotsbitar till!




So Long!
xxx



freedom.

Jag håller på och läser min backpacking bok som jag beställde innan jag åkte men som tyvärr kom samma dag som jag flög så mamma fick skicka den hit med post, som i sin tur tog sin tid! Man får en massa tips om hur man ska packa, tänka budget och vad man bör ha med sig. Jag har nog packat ganska bra även om jag missat endel som dom tipsade om men som jag inte riktigt anser att jag hade haft användning för. Man får även läsa olika reseberättelser runt om i världen där man får en massa tips och idéer på vart man vill åka. En kille har cyklat genom 61 länder och 5 kontinenter...låter as coolt men svin jobbigt. Anledningen till varför jag köpte boken är för att jag mötte Sofie Berner, som är en av författarna, i Thailand 2008 när jag och Pernilla reste runt. Vi möttes på Koh Tao och har haft kontakt sen dess genom facebook. Hon berättade om boken och jag ville absolut läsa den! En bra bok för er som ska ut och resa...

Som ni säkert läst en massa om så är det översvämning på många ställen här i Australien. Vi befinner oss utanför Sydney nu i Bondi och här är det inget fara men uppåt längs östkusten så är många städer drabbade. Även endel områden på västkusten. Dom varnar för att det kan finnas krokodiler och väldigt farliga ormar i vattnet så jag är riktigt glad att man inte är där uppe nu. Vi har även börjat diskuterat lite vart vi ska ta vägen efter att kontraktet går ut 15 feb och pga all översvämning så ska vi dra oss ner mot Canberra och Melbourne och sedan ta oss upp när det lugnat ner sig. Det tråkiga är att mycket kommer säkert vara förstört. I Melbourne ska vi iaf se Kings of Leon och ev Yeasayer och Rihanna om vi har råd. Ska bli riktigt kul men hur länge vi stannar där är inte bestämt. Vi har ju pratat om att åka till Nya Zeeland också och när man ändå är där nere kanske man ska passa på o flyga över men vi får se vad som händer.
I tisdags slutade dt med att vi gick ut en sväng. Vi drog till The Gaff inne i city och hade riktigt kul. Jag och Flisan dansade i stort sett hela kvällen och det kändes som evigheter sen vi dansade...dom ställena vi varit på de senaste veckorna har inte direkt haft något dansgolv. Kul och lugn kväll! Igår var jag med Ebba, vi solade en stund och gick sedan till Vodafone för att få min tfn fixad...men dom hade såklart fortfarande inte en lösning. Problemet är att dom ska låsa upp min mobil men den koden dom fått funkar inte och kontoret uppe i Queensland är översvämmat så alla har fått evakuera. Jag ska gå tillbaka dit idag och hoppas på att dom kan fixa det. Annars hände dt inte mycket igår...jag gjorde en soppa, liknande gulasch soppa, och sedan satt vi med grabbarna och Anders 2 nya tjejkompisar ifrån Umeå som kom o hälsade på. Jag gick och la mig ganska tidigt för att jag inte mådde bra och somnade inte förrän halv 2 tror jag och sen sov jag hela natten till 11 på morgonen. Nu har jag diskat iordning här hemma,ätit en god frukost och uppdaterat mig på vad som hänt där hemma genom aftonbladet, så nu är dt bara o hoppa in i duschen o sticka till vodafone och ta mig en sväng förbi Flisan som jobbar just nu!
Min goda goda frukost!!!



På återseende!
xxx

duktig!

Idag har jag varit duktig! eller ganska duktig iaf!
Jag drog med Daniel, Anders, Alex, Elina och Julia till Westfield i Bondi Junction (ett köpcentrum) och handlade mat. När vi kom hem så tog jag mig i kragen och gick o tvättade, trots att de andra hoppade ur och gick ner och surfade istället! 3 maskiner blev det eftersom vi tvättade våra sänglakan och handdukar denna gång. Har ju köpt ny mobil också som jag väntar på att få använda. Den är nämligen låst till vodafone och dom skulle låsa upp den åt mig men nu har det gått en vecka och inget har hänt så jag gick dit medans tvätten var igång och klagade, så nu får vi hoppas det är fixat till imorgon och jag äntligen kan få en fungerande tfn igen så jag kan spara nr och skicka sms. Min nuvarande mobil har nämligen börjat leva sitt eget liv och touchen vägrar fungera och helt plötsligt kan den börja klicka in sig på saker själv...spökar helt enkelt i min telefon!
Min nya nokia E63
Nu ikväll så har jag lagat köttfärssås o spagetti till mig och Felicia. Mycket gott! Efter maten fick jag två trevliga samtal ifrån min kära morfar och mamma, julkorten som jag skickade i mellandagarna hade visst kommit fram :)
Det enda som jag inte gjort idag som stod på min "to do" list var att gå ut o gå men har helt ärligt inte hunnit, så imorgon måste dt bli av! Då är inte min lista så lång :)
Nu ska jag vara lite mer social mot mina flatmates som just nu dricker lite öl och vin för att Elina o Julia (tjejerna ifrån Umeå) åker vidare till Nya Zeeland imorgon!
Julia och Elina
Talk to u soon!
xxxx

jag vill ha dom där guldbyxorna alla pratar om !

Det händer så mycket saker hela tiden att jag egentligen borde ta mig mer tid till att blogga men bara processen att få tag i alla bilderna ifrån folket här tar sin tid. Just nu sitter jag i vårt vardagsrum med våra flatmates och deras 2 tjejkompisar, Elina och Julia ifrån Umeå. Vi har precis kollat på en surf film och både blivit hur taggade som helst att lära oss surfa samtidigt som dt har skrämt upp oss en del. Frågan är väl bara, ska man ge sig ut själv och försöka lära sig eller ska man betala för en surfkurs?  Någon med förslag?



 

Så vad har hänt?

I onsdags var vi och åt på en restaurang i North Bondi för att "fira av" Caroline som åkte till Nya Zeeland idag. Kändes som vi satt i en skolmatsal och vi blev tvungna att visa leg och fylla i någon lapp med adress och grejor samt köpa en drink för att kunna få en stek för 8 dollar, vilket i slutändan ändå blev en stek för 13 dollar (då jag tog potatismos, grönsaker och sås till) + en cider för 5 dollar. En trevlig middag annars och en fin utsikt över solnedgången!




Söta Caroline !




Bondi Beach runt 20.00

 

På torsdagen var jag ledig så då passade jag på att åka in till Work & Travel kontoret för att prata med dom om jobb men dt var snabbt gjort och dom skrev upp mig på en kontaktlista. Hoppas på att dom har ett mer seriöst och bättre betalt arbete. Oliver (min engelska soulmate som jag hänger mycket med) följde med mig in och eftersom han fyllde år dagen efter så bjöd jag honom på en sandwich i Hyde Park där vi hade en mysig picknick! Sånt borde man unna sig oftare!




Oliver

 

Fredagen = jobb

Jobbade ihop med Carro så det var roligt men inte mycket att göra så tiden gick så sakta! Och ägaren får man inte direkt grepp om heller då han är borta hela dagarna och låter oss sköta allt själva. Klagar egentligen inte på dt men man känner sig ju dum när man viker kläder som inte behöver vikas, sorterar t-shirts efter storleksordning om och om igen för att ha något att göra och inte bara stå där. Boooring jobb! Slutade iaf vid 17.00 och gick då hem och åt fisk med Flisan! Jag äter mycket fisk här nere, älskar det och skulle nästan kunna äta det varje dag! Wok är något jag och Flisan äter ibland också, mycket gott! Vi bestämde oss senare för att dra ut en sväng och fira Olivers födelsedag (trots att vi hade planerat stor fest för honom och Caroline på lördagen) och gick till Beach Road Hotel. Vi brukar alltid gå dit på onsdagar då det är bäst drag här i Bondi med mycket folk ute, liveband och flera olika barer/områden, men vid midnatt går man vidare till Bondi Hotel som mer är ett mingelställe. Helt ok kväll men det var inte så mycket folk ute så vi var hemma redan vid 01-tiden.

 

 

Anders och Alex




me.




Jag Oliver och Flisan




Felicia kände för att posa med en bil på vägen hem :)


Jag jobbade lördag också och hade blivit tillsagd att komma vid 12 om det var fint väder och vid 14 om det var dåligt. Det var väldigt fint väder men vid 11.30 ringde Caroline och sa att det var så lugnt så jag behövdes nog inte förrän vid 14 (och om jag gjorde det skulle hon ringa). Jobbade bara 3 timmar den dagen, vilket kändes lite surt men vi hade ändå planerat en fest för Oliver och Caroline så jag kunde inte jobba längre. Vi blåste ballonger, handlade en massa öl som dom skulle få och hawaii blommor som vi sedan skulle sätta runt deras hals.




Brooke (i vit klänning) är en australiensare som vi lärt känna här genom Pelin.

Här tar hon tag i Happy Birthday låten och alla börjar sjunga !




Pelin Caroline och Ebba




Och här sitter dom, som ett kungapar !




Riktigt rolig kväll blev det och många blev vi! Dock blev dt inte den utgång som vi hade tänkt, planen var att dra till World Bar i Kings Cross inne i city men några ville och några ville inte så dt blev pannkaka av alltihop. Flisan, Elina och Julia åkte t om dit men vände då dom fick höra att ingen annan skulle åka. Jag och Ebba gick aldrig ut, vi märkte inte riktigt när folk gick eftersom det alltid var folk kvar och någon var ju tvungen att ha hand om lägenheterna.

 

Våra förra flatmates Sebastian och Florens ifrån Holland är tillbaka också, dom kom i lördags och vi trodde aldrig dom skulle orka vara med oss på kvällen efter flygresan hit med Florens kom och överraskade oss alla! Jag har saknat dom grabbarna!




Florens och hans tjejkompis !

 

Söndagen, ja vart ska jag börja? Vaknar upp bakis, med kläderna på och ovanpå täcket. Det sista jag minns är att jag och Alex ligger och pratar i min säng men när verkligheten kommer ifatt mig så har vi pratat i hans säng och han sov tydligen mest, sedan har jag somnat och börjat vråååål snarka. OH JA, dt finns på film och tro mig, jag låter som Jonas eller pappa! Såååå pinsamt! Till råga på allt har Anders lagt sig i min säng, eftersom han inte kunde sova såklart, och sedan har jag gått i sömnen (eller jag minns det inte iaf) och lagt mig i min säng igen och då smög Anders in till sin. Herregud så hårt man kan sova i onyktert tillstånd! Ja mamma, skäms på mig jag vet! Tro mig jag gör det!

 

Sist men inte minst så ser jag också att jag fått sms ifrån chefen på souviner butiken klockan 10.55 : Hi start at 12 plez.

Klockan var 12 när jag vaknade, så jag fick panik och förstod inte vad han sysslade med. Jag hade nämligen sagt till honom att vi skulle ha fest för Caroline och att jag behövde veta hur jag skulle jobba i helgen. Dessutom säger han till dagen innan om man ska jobba men han hade inte sagt ett ljud så jag antog att jag var ledig. Jag ringer honom och förklarar att jag precis sett smset och att jag inte kan jobba för att jag redan lagt planer då jag trodde jag var ledig. Han blir sur och undrar varför jag gjort det och sedan ber mig hämta min lön dan efter och i stort sett mena på att jag inte fick jobba kvar. Ja jag vet inte, jag brydde mig faktiskt inte för han verkade ändå väldigt skum och jag var där bara för pengarna så jag hade nog inte jobbat kvar så länge ändå men jag blev ändå sur när han bara tog mig för givet och inte ens hade sagt något om att han kanske behövde mig på söndagen. Man får inte ens extra betalt där på helgerna så det var inte mycket att hänga i julgranen. Det jobbiga nu är ju bara att man inte får in några pengar, men dt får bli snålt tills jag börjar jobba igen!

 

Jag och Ebba gick sedan ut och åt en brunch kan man väl kalla det och myste! Det blev billiga musslor faktiskt, inte dom godaste jag ätit men helt ok! Vi gick sen runt i olika små butiker som hade allt ifrån inredning, tavlor, smycken och kläder, dom hade t om en bil i en butik som dom sålde! Får gå tillbaka och ta bilder någon dag! Annars blev det en mysig hemmakväll på söndagen med spagetti och köttbullar till kvällsmat!



 

Idag har jag, Felicia, Elina och Julia varit inne i city och kollat på Opera huset. Vi skulle gå runt i botaniska trädgården också men det började regna när vi stog vid operahuset och fotograferade så efter tio min under tak så ville vi inte längre sitta i gräset och myspysa så vi gick runt i olika affärer och satte oss sedan och tog en lunch på en restaurang. Kom hem på eftermiddagen och fick sedan besök av vår hyresvärd som skulle ta betalt för hyran. Vi betalar varannan vecka nämligen. Och nu ikväll har vi då sett på film som sagt, ätit wok och masserat varandra!

 

 

På bussen in till city...

 

 

Jag Felicia och Elina med Harbour Bridge i bakgrunden




Harbour Bridge




Operahuset




Julia jag och Felicia vid operahuset




Vi gick på pitt st




Sydney Tower


Nu måste jag sova, ska försöka komma ut på en morgonpromenad imorgon bitti om det inte regnar som det stod på internet när vi kollade vädret.

 

xxx


(Av någon konstig anledning går det inte att centrera bilderna och texten idag om ni undrar varför det ser lite konstig ut, eller så skiter ni fullständigt i det och undrar varför jag ens nämner detta just nu för jag gör det samma. godnatt.)



obs!

Fler bilder ligger uppe på min facebook

http://www.facebook.com/profile.php?id=770925289

den som väntar på något gott...

Jul och nyår är förbi och vi är nu inne i 2011! Overkligt är vad dt känns...tänk att det är 6 år sen man tog studenten, 5 år sen man flyttade till Oslo och nu är man här, i Australien! Tiden går för fort och även om det känns som man gjort en massa hittills så finns det så många fler saker man skulle hinna vilja med innan det är dags o bli ”vuxen” och bestämmer sig för vilken riktning man ska gå här i livet. Djupt jag vet, sån är jag såhär på kvällskvisten när man ligger och funderar.

 

 

Soluppgången Bondi Beach

 

Vi har haft en underbar jul och nyår här nere, trots att vi är på andra sidan jordklotet och hundratals mil ifrån familj och vänner. En uppdatering sen sist kanske?

Sist jag skrev skulle vi ju åka på akvarium och zoo, men så blev tyvärr inte fallet. Det var molnigt och duggade den dagen så när vi väl kom fram hade visst alla bestämt sig för att gå på akvarium (eller så är det alltid så lång kö), så vi bestämde oss för att gå på den stora kända bion Imax i Sydney, men där visade dom bara 3 nya filmer som inte lockade oss eftersom vi hade bestämt oss för att se Harry Potter, så det fick bli en fin middag på en fisk restaurang i Darling Harbour samt lite shopping av hårprodukter och ringar.

 

Darling Harbour


Eftersom att det är billigare att gå på bio på tisdagar här i Australien så bestämde vi oss för att gå och se Harry Potter här i Bondi Junction. Blev en mysig tillställning med mig, Flisan, Carro, Ebba och våra sambos Anders och Alex. Det jobbiga nu är att man bara går och väntar och väntar på den sista delen. Jag har även bestämt mig för att läsa alla böckerna, som Flisan har, när jag kommer hem! Kom ihåg det nu!

 

 

Biomys!


Det var väldigt fint väder förra veckan så man ville ju passa på och sola så mycket man kunde innan nyår! Det blev solning på dagarna och lite småfest på kvällarna, iaf för mig på onsdagen och för Flisan på torsdagen.

Jag, Pelin och alla de svenska grabbarna bestämde oss för att gå ut så vi hade lite förfest här hemma, kom ut sent och det blev inte mycket till utgång då vi mest fick gå och leta efter varandra och bestämde oss till slut för att gå hem igen. Tror vi var hemma på någon timma igen. En ganska dålig utekväll med andra ord. Eftersom Flisan jobbade onsdag och torsdag så kände hon för lite öl på torsdagskvällen istället...men då bangade jag och satt med och var trevlig istället. Men för dom blev det ingen utgång utan bara hemmachill...vi hade ju en dag imorgon att tänka på, nämligen NYÅRSAFTON!

 

 

31-12-10

 

Ohh ja, nyårsafton...MAGISKT!

Vi hade en underbar dag med solning, shopping och en mysig lunch ute. Ebba, Carro och Flisan korkade upp redan vid 17-tiden medans jag väntade någon timma pga en irriterande huvudvärk! Det blev en riktig tjejfest inne hos grannarna och även Emelie och Angelica kom (två tjejkompisar till Ebba från Sthlm). Vi hade utsikt över beachen så vi såg exakt hur lång kön va och när det blev dags att gå. Vi gick ner runt halv tio och kom in väldigt fort eftersom vi hade VIP biljetter och kön inte var lika lång där, den andra kön var däremot jääääätte lång! Det var 20 000 biljetter totalt och allt var slutsålt, och tro mig, det syndes! Vi med VIP banden hade tillgång till alla områdena, egen bar och egna toaletter. Dock skulle vi ha fått en välkomstdrink som vi inte såg till?? En massa olika dj´s´spelade innan tolvslaget och vi drack red bull-vodka i mängder. Runt 00.30 började David Guetta och spela - sjukt bra! Vi dansade och dansade och dansade tills vi i stort sett kände oss nyktra...nästan iaf. Blev en sen natt men vi hade riktigt riktigt roligt!

Jag hoppas att alla ni där hemma också hade en riktigt bra nyårsafton och GOTT NYTT ÅR på Er!

 

Redo för fest!


Emelie och Angelica

Här är VI! Carro, Flisan, jag och Ebba "från stureplan" hahaa

det gröna bandet....


Jag och min älskling !


 

had the time of my life

 

 

Felicioooooo

 

 

 

 

 

 

Davve G


Vad har hänt i 2011 då? Blev en mysig middag ute med Ebba på lördagen bestående av musslor och lamm - mums! Söndagsmys där inget märkvärdigt hände egentligen, vi tog igen oss! Och igår ja, då provjobbade jag i en souvenir butik där Carro nu jobbar men eftersom hon ska åka till Nya Zeeland om ca en vecka så behövde dom folk. Kan inte påstå att det är det roligaste jag gjort men det funkar och jag behöver pengarna. Jobbade igår, idag och ska även jobba imorgon. Huvudsaken är om man har pengar till hyra och mat så att man slipper ta ifrån sina sparade pengar.

 

Har förresten glömt nämna om min julklapp som jag fick ifrån mamma och pappa, morfar och tant Barbro - tack tack och tack, dom har jag tänkt att använda till en ny mobil (som jag redan köpt eftersom min andra vägrar och samarbeta med mig) och en dykarkurs vid ett senare tillfälle.

Dags för mig att krypa ner i sängen - börjar klockan 12.00 imorgon och vore skönt o få något gjort innan dess!

 

 

So long!

xxx